El petit nucli de la Serra d’Almos es va anar formant al voltant de l’Ermita de Sant Domènec, que més tard va ser constituïda com a parròquia.

Anteriorment diversos masos disseminats i dels que ja hi han referències als voltants de 1460, constituïen la població, anomenats com La Serra de Tartacó, Masos de la Serra, o la Serra.

Pròxim a la Serra es troba el jaciment del coll del Moro que va ser excavat parcialment als anys quaranta per Salvador Vila-Seca. Les troballes son datades al segle IV a.c. (ceràmica a mà i torn, conjunts ornamentals de bronze, eines i altres estris de ferro i argent) i es troben al Museu Salvador Vila-seca de Reus. La calcada romana que anava de Tivissa a Reus travessa el terme coincidint amb el camí ral.

Com agregat a Tivissa va pertànyer a Guillem de Castellvell, després a la Baronia d’Entença i d’altres fins al ducat de Medinacelli.

Diverses vegades s’intenta la segregació (1852,1927) que no prospera. El 1936 el Parlament de Catalunya el reconeix com a municipi i funciona com Ajuntament  fins al 1939. El 1981 es demanà la rehabilitació de l’Ajuntament  que fou denegada pel Tribunal Suprem el març del 2003.

El 22 de febrer del 2011 el Govern de la Generalitat aprova la seva constitució com entitat municipal descentralitzada (EMD).