La Serra d’Almos és un poble agregat del municipi de Tivissa i constituït en Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) des del 25 de novembre de 2011.

Està situat al sud est de la comarca de la Ribera d’Ebre, alhora que molt vinculat al Priorat per proximitat i per la denominació d’origen de la producció agrícola, l’activitat econòmica principal de la població, juntament amb petites empreses de caire familiar.

 La bellesa natural del paisatge de la Serra d’Almos ve donada per la disposició dels camps de cultiu sobre un terreny accidentat fruit de la proximitat a la serralada Pre-Litoral combinats amb terrenys més plans que es podrien incloure dins la depressió de l’Ebre.

Es troba a 6 Km al nord de Tivissa, a 12 Km de Móra d’Ebre i a 12 Km de Falset. Limita amb els Guiamets i Capçanes (Priorat), Vàndellòs (Baix Camp), Tivissa i Darmós (Ribera d’Ebre).

 Amb una població actual de 255 habitants i una extensió de 22,27 Km2 que comprén el nucli urbà i un conjunt important de terres de cultiu, boscos i garrigues a una altitud aproximada de 220 m.

El barranc de Tartacó en travessa el terme, conflueix al riu Siurana i aquest a l’Ebre.

10